Welkom in Sint-Jacob

Welkom op de website van de St.-Jacobskerk in Antwerpen. Onze kerk is één van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad en, na de kathedraal, de oudste parochiekerk.

Nova et vetera, oud en nieuw zoeken hier naar harmonie: oude stenen zowel als oude dogma's krijgen nieuw leven ingeblazen telkens mensen van vandaag het voorvaderlijk geloof opnieuw tot het hunne maken en door trachten te geven aan ieder die op zoek is naar waarachtige levenszin.

Graag willen wij U hier binnenleiden in een wereld van verbeeld geloof en eeuwenoude schoonheid.

Uw Pastoor,
Bruno Aerts

Nieuws

Concert SABAT MATER - Pergolesi (1736)

Muziek in Sint-Jacob nodigt u uit - in het gerestaureerde deel van de Sint-Jacobskerk - voor een unieke uitvoering van het Sabat Mater, Pergolesi. Het Iris Ensemble is te gast, samen met Soetkin Elbers (sopraan), Guillaume Houcke (altus) en organist-titularis Peter Strauven.

Lees meer

Een blik achter de stofwand

Ben je benieuwd hoe een stofwand wordt opgebouwd? Wij ook. Het resultaat is een echte trompe l'oeil. Met veel dank aan het hele bouwteam en AG VESPA

Lees meer

De Sint-Jacobskerk opnieuw open voor erediensten en toeristisch bezoek

Vanaf januari 2023 start een nieuwe fase is de volledige restauratie van de kerk. De voorbereidende werken zijn achter de rug. Een stofwand werd opgebouwd en dat zorgt voor een spectaculair trompe l'oeil effect. De nieuwe opstelling voor de erediensten en het verplaasten van het orgel zijn succesvol verlopen. Met veel dank aan het werfteam. Dank ook aan alle vrijwillige handen. We gaan er weer voor.

Lees meer

Closing Time Lezing: P.P. RUBENS IN SPANJE - donderdag 22 december 2022

Nieuwe lezing in het kader van de ERFGOED CHALLENGE. De Rubenskapel was de eerste winnaar van de Erfgoed Challenge en wordt gerestaureerd de komende jaren door het KIK-IRPA. Ondertussen nodigen we boeiende sprekers om de figuur Rubens en zijn werken beter te leren kennen. Bruno Aerts, pastoor van de Sint-Jacobskerk trok zelf naar Spanje als pelgrim. Hij ontdekte daar niet alleen Santiago de Compostela maar ook Rubens. Ontdek samen met hem de band tussen RUBENS EN SPANJE.

Lees meer

Werfinformatie

De ingang voor rolstoelgebruikers via de Sint-Jacobsmarkt is tijdelijk niet toegankelijk van dinsdag 7 maart tot en met vrijdag 10 maart 2023. Het hellend vlak zal tijdelijk verwijderd worden voor nutswerken. De Sint-Jacobskerk dan is enkel open via de hoofdingang, Sint-Jacobstraat nr. 9.

Agenda

ma
di
wo
do
vr
za
zo

Geen activiteiten gevonden