Welkom in Sint-Jacob

Welkom op de website van de St.-Jacobskerk in Antwerpen. Onze kerk is één van de vijf monumentale kerken uit de binnenstad en, na de kathedraal, de oudste parochiekerk.

Nova et vetera, oud en nieuw zoeken hier naar harmonie: oude stenen zowel als oude dogma's krijgen nieuw leven ingeblazen telkens mensen van vandaag het voorvaderlijk geloof opnieuw tot het hunne maken en door trachten te geven aan ieder die op zoek is naar waarachtige levenszin.

Graag willen wij U hier binnenleiden in een wereld van verbeeld geloof en eeuwenoude schoonheid.

Uw Pastoor,
Bruno Aerts

Nieuws

OPEN MONUMENTENDAG in de Sint-Jacobskerk - zondag 10 sept. 12:00 u - 18:00 u.

Ook dit jaar zet de Sint-Jacobskerk haar deuren open tussen 12.00u en 18.00u op 10 september, Open Monumentendag. Naast vrij bezoek, kan u ook deelnemen aan heel wat activiteiten, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Let op!: voor de werfbezoeken (interieur én exterieur) dient u vooraf in te schrijven via de link.

Lees meer

NACHT VAN DE ANTWERPSE KERKEN - zaterdag 12 aug. van 19:00 u - 23:00 u

Eenmaal per jaar openen de Antwerpse kerken hun deuren voor een nocturne. Tijdens deze dertiende editie is het thema - GOED OF KWAAD?' - het uitgangspunt. Hoe werd dit in beeld gebracht in de loop der eeuwen? Waar kan je het terugvinden? Kom het ontdekken tijdens een rondleiding. Of ontdek je het liever zelf? Welkom.

Lees meer

Schatten van vlieg in de Sint-Jacboskerk

Er zijn heel wat schatten te bewonderen in de Sint-Jacobskerk. Maar wist je dat er ook een schatkist verstopt is. Kan jij die vinden? Doe mee aan deze actieve zoektocht en ontdek de restauratie van de prachtige kerk ....en de schatkist. Ben je er klaar voor?

Lees meer

Een bijzondere pelgrimstocht naar Santiago de Compostela

Op 27 mei 2023 vertrok Bart De Clerck naar Santiago. Goed voorbereid en met een duidelijk doel voor ogen. Een inzamelactie voor "Stop Darmkanker". Pastoor Bruno Aerts drukte in het stempelboekje de eerste stempel, het startschot van een tocht van 3 maanden en 2125 km lang.

Lees meer

Werfinformatie

De ingang - voor rolstoelgebruikers via de Sint-Jacobsmarkt - is tijdelijk moeilijk toegankelijk wegens werkzaamheden.
De Sint-Jacobskerk is voorlopig enkel open via de hoofdingang, Sint-Jacobstraat nr. 9.

Agenda

ma
di
wo
do
vr
za
zo

Geen activiteiten gevonden